Hamileliğinizde, günlük sıvı ihtiyaçlarınızı karşılamak için siyah çay ya da kahve gibi içeceklerin yerine, daha faydalı olduğunu bildiğiniz bitki çayları tüketmelisiniz. Uzmanlara göre hamileliğinizde içeceğiniz bitki çayları sizin için gerçekten faydalıdır, ANCAK bazı türlerinin erken doğum ve düşük riskini artırdığıda unutulmamalıdır.
Unutmayın ki, doğal yada bitkisel diye atladığımız ve %100 masum gördüğümüz doğadaki bitkiler, gerçekte tıpta kullanılam ilaçların ana etken maddelerini içermektedirler. Bu nedenle aşırı kullanımları yada uygunsuz karışımlar bir araya geldiklerinde oldukça zararlı olabilirler.
Hangi Bitki Çayının Ne Faydası Var ?
Ihlamur, zencefil, papatya, rezene, kuşburnu, yeşilçey ve tüm meyve çayları gebelik döneminizde, sizin için faydalıdırlar. Yine de gebeliğiniz boyunca bitki çaylarını günde iki fincana kadar tüketebilirsiniz. Aşırıya kaçmak doğru değildir. Ve lütfen bitki karışımları içmek yerine bunları tek tek tüketmeye çalışınız.
Ihlamur :Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, grip ve soğuk algınlığına karşı sizi korur. Ihlamurun ödem çözücü etkisi olduğundan, böbreklerinizi yormadan vücudunuzda biriken ödemi indirir.
Papatya Çayı :Sindiriminiz kolaylaştırarak, sizi ruhsal açıdan rahatlatır. Sakinleştirici etkisi bulunur. Uykusuzluk probleminiz varsa, papatya çayı iyi gelecektir.
Rezene Çayı:Bağırsaklarınızda gaz oluşmasını engelleyip, sizi rahatlatır ve sindiriminize zardımcı olur. İştahsızlık probleminize iyi gelir. Ayrıca emzirme döneminizde de süt veriminiz artırır.
Zencefil Çayı :Bulantılarınızı önler, şişkinlik hissinizi azaltır, hazımsızlığı düzeltir.
Kuşburnu Çayı :C Vitamini açısından oldukça zengin bir bitkidir. Hastalıklarınızda vücudunuzdaki genel direnci sağlar. Ayrıca ödem söktürücü özelliği bulunmaktadır.
Yeşilçay :Yeşilçaydaki kafein, siyah çaya oranla daha az olduğundan tercih sebebiniz olmalıdır. Kan dolaşımınızı düzenleyici, soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
Adaçayı : rahim kaslarınızı uyarıcı ektisi bulunduğundan, gebeliğinizin son dönemlerinde adaçayı tüketmemelisiniz.
Keten Tohumu :Omega 3 açısından zengin olmasına rağmen kanama riskinizi artırır. Bu nedenle gebeliğiniz boyunca tüketmemeye özen gösterin.
Ahududu : C vitamini ve organik asitleri içeren bir çok hastalığa iyi gelir, ancak doğum kasılmalarınızı başlatıcı etkisi bulunduğundan gebeliğinizin son dönemlerinde tüketmenizi önermiyoruz.
Sinameki Çayı :Kuvvetli müshil görevi görür, bağırsaklarınızdaki vitamin, mineral emiliminizi azalttığından gebeliğiniz süresince tüketmeyiniz.
Fesleğen, biberiye, yaban mersini, sarı kanturan, melisa yaprağı, aloe vera, karahindiba gibi bitki çaylarını da, hamilelik döneminizde içmeniz erken doğum, kana ve düşük riskinizi artırır. Bu nedenle tüketmenizi önermiyoruz.
hacam benim bi sorum olucak 6.haftalık gebeyim ve kanamam oldu bebekde henuz kese görünmüo daha olusmamıs doktor sancım olmadı sürece kanama gecer dedi 1 hafta sonrada yine keseye bakılıcak normal bi durumu bu endiseleniyorum düsük tehlikesi varmıdır
6 haftada kese görünmüyor ise düşük tehtidi anlamına gelir. ama yapacak tek şey bekleyip nasıl seyrediyor gebeliğiniz görmek
Merhaba hocam 8 haftalik hamileyim kese ve kalp atışları çok şükür göründü ama kahverengi lekelenmeler beni çok tedirgin ediyor bir sorun olabilir mi
hiç sorun olmaz merak etmeyin. önceki yazıları okursanız detaylı anlarsınız konuyu
hiç sorun olmaz merak etmeyin. önceki yazıları okursanız detaylı anlarsınız konuyu
Hocam iyi günler hocam emziren anneler alkali su ve yeşil çay icebilir mi cevaplarsaniz sevinirim
her şey homeostaz denilen denge ile ilgilidir. ne kadar içeceğiniz önemli. bir litreye kadar su ya da 2-3 bardak yeşil çay içmenizde hiç sıkıntı yok.
Hocam gebelik düşünüyorum. Düzenli Yeşilçay tüketirdim ama bazı kaynaklar Yeşilçayın bu dönemde zararlı olduğundan bahsetmiş. Sizin fikriniz nedir? Saygılar
her şey denge ile ilgilidir doğada. eğer günde bir iki bardak içiyorsanız sorun değil. daha fazla ise zaten gebelik istemeseniz de önermezdik.